Descriere
Tehnologia CMOS
Utilizata si in senzorii de imagine al camerelor Hikvision, tehnologia CMOS ajuta la captarea imaginilor la o calitate superioara. Printre caracteristicile importante ale dispozitivelor CMOS sunt imunitatea ridicata la zgomot si consum redus de energie.
Full HD
Nu lasa nici un detaliu sa treaca neobservat. Cu tehnologia HD poti surprinde imagini de o calitate mai buna, cu pana la 5 ori mai detaliate decat standardul SD. Deasemeni, suprafata care va fi acoperita va fi mult mai mare.
Zoom motorizat
Avantajele includ posibilitatea de zoom direct pe camera, imagini mai clare, contrast mai bun chiar si in conditii de iluminare scazuta sau la distante focale lungi. Avand si functia de autofocus nu mai este nevoie de o ajustare manuala la fiecare schimbare de cadru.
Scanare progresiva
Scanarea progresiva este o tehnologie asociata camerelor cu senzor IP si este utilizata la transmiterea, afisarea sau stocarea imaginilor in miscare. In mod traditional , metoda de scanare utilizata in majoritatea formatelor de semnal video a fost intreteserea, utilizata la dispozitive cum ar fi, camerele CCTV analogice.
Mod de functionare!
Toate liniile vertical ale imaginii sunt afisate in totalitate pe fiecare cadru in loc sa fie impartite in campuri separate. Principalul avantaj al acestuia consta in claritatea imaginii, in special atunci cand un subiect este in miscare. Cu ajutorul unui senzor progresiv imagistica de scanare reduce efectul de rupere si miscare estompata.
H.264
H.264 sau AVC (Codare Video Avansata), este un standard de codec video care se remarca printr-o rata de compresie ridicata. Un encoder H.264 poate, fara a compromite calitatea imaginii, sa reduca dimensiunea unui fisier video digital cu mai mult de 80% in comparatie cu formatul Motion JPEG si cu 50% mai mult decat cu standardul MPEG-4. Acest lucru inseamna ca banda de transmisie devine mai incapatoare, iar spatiul de stocare se reduce in mod semnificativ. Este de asteptat ca in urmatorii ani, H.264 sa devina principalul standard de compresie video.
EIS
Stabilizarea electronica a imaginii (EIS) este o tehnica de imbunatatire a imaginii, utilizând o procesare electronică. EIS minimizeaza incetosarea si corecteaza imaginea atunci cand obiectele se afla in miscare chiar si la viteze mari.
Line crossing
Aceasta functie poate detecta obiecte, persoane sau masini ce depasesc o linie virtuala predefinita. Reprezinta o solutie ideala pentru monitorizarea intrarilor, a parcarilor sau alte zone delimitate.
Intrusion detection
In cazul de detectare a intruziunilor, camera video porneste simultan alarma si inregistrarea de evenimente. Prin aplicarea celor mai recenti algoritmi, analizeaza in mod automat dimensiunile intrusului pentru a minimiza si estompa alarmele false. Aceste caracteristici sunt foarte folositoare pentru siguranta zonelor predefinite.
Motion detection
Detectia de miscare presupune analizarea diferentelor dintre doua imagini. Daca diferenta dintre cele doua imagini comparate trece de o anumita valoare data, este detectata miscarea si se declanseaza alarma setata. Elementul cheie in detectia de miscare este Region of Interest (ROI). ROI denota o zona video sensibila la miscare. O zona de detectie a miscarii este in esenta o retea de 16x16 celule. Acestor celule li se impun niste limite de sensibilitate la miscare, valoare la care este declansata automat alarma.
3D Inteligent Positioning
O functie usor de folosit, care permite utilizatorilor sa urmareasca si sa mareasca obiectele suspecte printr-un simplu click and drag al mouse-ului.
3D DNR
DNR este o functie care reduce zgomotul de imagine , in scopul de a imbunatati calitatea imaginii aparatului.In special , se reduce zgomotul care este generat in conditii de luminozitate slaba.
3D se refera la trei dimensiuni si incorporate in 3D DNR este un circuit de reducere a zgomotului digital, capabil de a reducezgomotul de imagine si de a imbunatati esecul amestecat de culori si contactul de culori.
Auto White Balance - AWB
Este o functie menita sa echilibreze culorile, astfel incat obiectele ce sunt de o culoare in realitate sa apara de aceeasi culoare si in imagine. Astfel incat albul si alte culori sa apara cat mai natural posibil. Foarte utila atunci cand camera este montata langa surse de lumina.
ATW (Auto Tracing White Balance)
ATW poate fi considerate o extensie a AWB-ului. Intrucat AWB-ul este folosit pentru a seta balansul de culoare corect pentru un anumit mediu de filmare sau temperatura de culoare Auto Tracing White Balance, corecteaza balansul de culoare in mod automat si dinamic, cu orice schimbare a temperaturii de culoare.
Automatic Gain Control - AGC
AGC - este o functie realizata de camera de supraveghere video, care are rolul de a mari/micsora calitatea imaginilor surprinse in conditii de iluminat scazut/ridicat.
Daca semnalul este prea slab, datorita scaderii iluminatului, atunci acest circuit amplifica semnalul din ce in ce mai mult. Daca semnalul este adecvat, circuitul responsabil cu functia AGC nu va aplica nici o amplificare. Iar daca lumina este prea puternica acest circuit va diminua semnalul video.
Smart IR
Smart IR este o tehnologie incorporata in unele camera de securitate, care regleaza intensitatea Led-ului infrarosu a camerei de supraveghere, pentru a compensa distanta fata de un obiect, astfel incat infrarosul sa nu supraexpuna obiectul.
Tehnologia Smart IR este folosita pentru a rezolva problema contrastarii imaginii de catre LED-urile infrarosu, cum ar fi fetele oamenilor, cand acestia sunt prea aproape de ele pe timp de noapte.
ROI Codec
Caracteristica care ofera posibilitatea de a crea o zona definita ROI (Region of Interes), astfel incat imginea va cuprinde mai multe detalii si o calitate mai buna la acelasi bit rate. Latimea de banda si dimensiunea inregistrarii sunt si ele diminuate, deoarece zonele nedefinite ca ROI vor capta imagini la o calitate mai scazuta.
Back Light Compensation - BLC
Functia BLC (Compensarea luminii din spate) este folosita adesea la imagini in care o sursa de lumina puternica se afla in spatele subiectului de interes. In acest caz, subiectul ar aparea doar ca un contur negru. BLC permite camerei sa regleze expunerea intregii imagini, pentru a evidentia corect subiectul in prim-plan.
Privacy Masking
Privacy Masking este o caracteristica regasita la multe camere IP, folosita pentru a proteja intimitatea personala prin ascunderea unor parti a imaginii cu ajutorul unei zone disimulate.
Wide Dynamic Range – WDR
Este o tehnologie utilizata de camerele de supraveghere video CCTV, cu scopul de a echilibra imaginile video care au o gama dinamica mare. Aceasta este o caracteristica care confera camerei, posibilitatea, de a aplica intensitati separate ale luminii pentru aceeasi imagine. Aceasta functie este ideala pentru imagini care cuprind atat zone luminate cat si zone intunecate.
Defog
Vremea afecteaza foate mult calitatea imaginii captate de camere de supraveghere de exterior. In functie de conditiile meteo, culoare si contrastul pot fi degradate in mod dramatic. Conditiile meteo nefavorabile ca poaie, ceata, praf pot afecta calitatea imaginii. Monitorizarea traficului si/sau a frontierei trebuie sa se efectueze sub orice fel de vreme. Reprezinta un impediment major sa nu se poate recunoaste daca un obiect aflat in miscare este o persoana sau un animal sau sa nu se poate identifica un numar de inmatriculare. Camerele CCTV de exterior trebuie sa aibe capacitatea de a elimina efectele meteorologice nedorite – ceata – dintr-un video, pentru a imbunatati calitatea imaginilor.
Audio detection
Camerele SMART IP pot detecta si analiza zgomotul ambiental sau orice alta sursa de zgomot pentru a declansa alarma atunci cand apare o voce nerecunoscuta. Ba chiar mai mult, ele pot filtra zgomotul de fundal si pot detecta orice exceptii ale sunetului din stream.
Cum functioneaza DDNS?
Daca doriti sa accesati o camera CCTV sau un server de gazduire dar adresele IP atribuite lor nu sunt statice, atunci serviciul DDNS este solutia.Majoritatea providerilor de internet nu oferta IP static, dar pentru accesarea echipamentelor de monitorizare video fara a inlocui de fiecare data adresa IP se va configura serviciul DDNS. Similar cu un server DNS, acesta creaza o baza de date care contine relatiile dintre domenii si adresele numerice, actualizarea facandu-se la intervale de timp prestabilite sau automat la schimbarea adresei IP. Datorita acestei facilitati, DVR-ul/NVR-ul sau camerele tale vor fi disponibile la domeniu cunoscut, indiferent de IP-ul acestuia.
Power over Ethernet – PoE
Reprezinta modalitatea de alimentare a camerelor sau a altor echipamente IP, prin intermediul cablului de retea. Implementarea retelei se rezuma la un singur cablu, prin care este transmis semnalul de date cat si alimentarea echipamentului. Prin intermediul PoE, instalarea sistemelor de supraveghere devine mult mai simpla, mai sigura si mai putin costisitoare.
SD card
Scapa de grija instalatiilor complexe , de amalgamul de cabluri si echipamente grele si costisitoare, deoarece acum poti inregistra si stoca imaginile pe propriul card SD pe care il conectezi direct la camera.
Datorita standardului ONVIF incorporat, camera poate fi asociata si cu NVR-urile altor producatori.
Monitorizarea de la distanta
Ofera posibilitatea de a urmari locuita personala sau spatiul comercial de la distanta, prin intermediul unui smartphone, tableta sau laptop. Aceasta e o solutie optima, pentru a vedea transmisia sistemului video de supraveghere detinut intr-o anumita locatie cu ajutorul unei conexiuni la internet, 3G sau 4G.
Pan Tilt Zoom – PTZ
Caracteristica unei camera de a se misca automat in mai multe directii oferind si posibilitatea de zoom automat.
- Rotire in plan orizontal (Pan);
- Inclinare in plan vertical (Tilt);
- Aproprierea imaginii (Zoom) pentru observarea detaliilor aflate la distante mari.
Directia de miscare a camerei, poate fi controla de la distanta prin intermediul unui joystick , browser de internet sau aplicatia software. Acopera zone mari de supraveghere si inregistreaza fara interventia directa a utilizatorului conform unui plan stabilit.
Aceasta camera este prevazuta cu protectie impotriva fulgerelor si caderii de tensiune.
IP66
Nivelul de protectie asigurat de carcasa camerei impotriva accesului la componentele interne, a corpurilor solide sau a patrunderii apei. IP 66 indica un grad superior de protectie asupra factorilor externi.
Wide temperature
Domeniul larg de functionare al camerei, ii permite acesteia sa functioneze intr-un mediu cu temperaturi cuprinse intre -30°C si +65°C si cu umiditate de pana la 90%.
Caracteristici:
Senzor: 1/2.8’’ Progressive Scan CMOS;
Rezolutie maxima: 1920 × 1080;
Frecventa: 50Hz:25fps(1920×1080,1280×960,1280×720), 50fps (1280×960,1280×720) ;60Hz: 30fps(1920×1080,1280×960,1280×720), 60fps (1280×960,1280×720);
Iluminare min: F1.6, AGC On:Color: 0.05 lux, B/W : 0.01 lux, 0 lux with IR;
Lentila varifocala: 4.7 - 94.0mm, 20x;
Zoom digital 16x;
Unghi de vizualizare: 58.3 - 3.2 grade;
Viteza de zoom: Aprox.3.0s(Optical Wide-Tele);
Deschiderea unghiului: 58-1.7 grade (Wide-Tele);
Distanta minima de lucru: 10-1000mm (Wide-Tele);
Deschiderea: F1.6 ~ F3.5;
PTZ
Rotire PAN(stanga-dreapta): :360°endless;
Rotire TILT(sus-jos): -15°~90°(Auto Flip);
Distanta iluminator IR: 100m;
Retea: 10Base-T / 100Base-TX, RJ45 connector;
Protocol: IPv4/IPv6, HTTP, HTTPS, 802.1X, QoS, FTP, SMTP, UPnP, SNMP, DNS, DDNS, NTP, RTSP, RTP,TCP, UDP, IGMP, ICMP, DHCP, PPPoE;
Stocare: Micro SD/SDHC/SDXC card cu pana la 128GB.
General:
Alimentare: 12 VDC & POE(802.3at, class4);
Temperatura de functionare: -30°C - 65°C; Umiditate <90%;
Protectie: IP66; 4,000V lightning protection, surge protection and voltage transient protection;
Dimensiuni: 164.5mm × 295mm;
Greutate: 2kg