Descriere
Tehnologia CMOS
Utilizata si in senzorii de imagine al camerelor de supraveghere, tehnologia CMOS ajuta la captarea imaginilor la o calitate superioara. Printre caracteristicile importante ale dispozitivelor CMOS sunt imunitatea ridicata la zgomot si consum redus de energie.
Zoom motorizat
Avantajele includ posibilitatea de zoom direct pe camera, imagini mai clare, contrast mai bun chiar si in conditii de iluminare scazuta sau la distante focale lungi. Avand si functia de autofocus nu mai este nevoie de o ajustare manuala la fiecare schimbare de cadru.
H.264
H.264 sau AVC (Codare Video Avansata), este un standard de codec video care se remarca printr-o rata de compresie ridicata. Un encoder H.264 poate, fara a compromite calitatea imaginii, sa reduca dimensiunea unui fisier video digital cu mai mult de 80% in comparatie cu formatul Motion JPEG si cu 50% mai mult decat cu standardul MPEG-4. Acest lucru inseamna ca banda de transmisie devine mai incapatoare, iar spatiul de stocare se reduce in mod semnificativ. Este de asteptat ca in urmatorii ani, H.264 sa devina principalul standard de compresie video.
Automatic Gain Control - AGC
AGC - este o functie realizata de camera de supraveghere video, care are rolul de a mari/micsora calitatea imaginilor surprinse in conditii de iluminat scazut/ridicat.
Daca semnalul este prea slab, datorita scaderii iluminatului, atunci acest circuit amplifica semnalul din ce in ce mai mult. Daca semnalul este adecvat, circuitul responsabil cu functia AGC nu va aplica nici o amplificare. Iar daca lumina este prea puternica acest circuit va diminua semnalul video.
Back Light Compensation - BLC
Functia BLC (Compensarea luminii din spate) este folosita adesea la imagini in care o sursa de lumina puternica se afla in spatele subiectului de interes. In acest caz, subiectul ar aparea doar ca un contur negru. BLC permite camerei sa regleze expunerea intregii imagini, pentru a evidentia corect subiectul in prim-plan.
Auto White Balance - AWB
Este o functie menita sa echilibreze culorile, astfel incat obiectele ce sunt de o culoare in realitate sa apara de aceeasi culoare si in imagine. Astfel incat albul si alte culori sa apara cat mai natural posibil. Foarte utila atunci cand camera este montata langa surse de lumina.
ATW (Auto Tracing White Balance)
ATW poate fi considerate o extensie a AWB-ului. Intrucat AWB-ul este folosit pentru a seta balansul de culoare corect pentru un anumit mediu de filmare sau temperatura de culoare Auto Tracing White Balance, corecteaza balansul de culoare in mod automat si dinamic, cu orice schimbare a temperaturii de culoare.
3D DNR
DNR este o functie care reduce zgomotul de imagine , in scopul de a imbunatati calitatea imaginii aparatului.In special , se reduce zgomotul care este generat in conditii de luminozitate slaba.
3D se refera la trei dimensiuni si incorporate in 3D DNR este un circuit de reducere a zgomotului digital, capabil de a reducezgomotul de imagine si de a imbunatati esecul amestecat de culori si contactul de culori.
Wide Dynamic Range – WDR
Este o tehnologie utilizata de camerele de supraveghere video CCTV, cu scopul de a echilibra imaginile video care au o gama dinamica mare. Aceasta este o caracteristica care confera camerei, posibilitatea, de a aplica intensitati separate ale luminii pentru aceeasi imagine. Aceasta functie este ideala pentru imagini care cuprind atat zone luminate cat si zone intunecate.
HLC
HLC (Highlight Compensation) reduce intensitatea luminii orbitoare. Foarte efienta in recunoasterea numerelor de inmatriculare a masinilor pe timp de noapte. HCL-ul poate recunoaste orice spot de lumina si poate compensa acesta pentru a obtine o imagine clara.
Defog
Vremea afecteaza foate mult calitatea imaginii captate de camere de supraveghere de exterior. In functie de conditiile meteo, culoare si contrastul pot fi degradate in mod dramatic. Conditiile meteo nefavorabile ca poaie, ceata, praf pot afecta calitatea imaginii. Monitorizarea traficului si/sau a frontierei trebuie sa se efectueze sub orice fel de vreme. Reprezinta un impediment major sa nu se poate recunoaste daca un obiect aflat in miscare este o persoana sau un animal sau sa nu se poate identifica un numar de inmatriculare. Camerele CCTV de exterior trebuie sa aibe capacitatea de a elimina efectele meteorologice nedorite – ceata – dintr-un video, pentru a imbunatati calitatea imaginilor.
Privacy Masking
Privacy Masking este o caracteristica regasita la multe camere IP, folosita pentru a proteja intimitatea personala prin ascunderea unor parti a imaginii cu ajutorul unei zone disimulate.
Motion detection
Detectia de miscare presupune analizarea diferentelor dintre doua imagini. Daca diferenta dintre cele doua imagini comparate trece de o anumita valoare data, este detectata miscarea si se declanseaza alarma setata. Elementul cheie in detectia de miscare este Region of Interest (ROI). ROI denota o zona video sensibila la miscare. O zona de detectie a miscarii este in esenta o retea de 16x16 celule. Acestor celule li se impun niste limite de sensibilitate la miscare, valoare la care este declansata automat alarma.
ROI Codec
Caracteristica care ofera posibilitatea de a crea o zona definita ROI (Region of Interes), astfel incat imginea va cuprinde mai multe detalii si o calitate mai buna la acelasi bit rate. Latimea de banda si dimensiunea inregistrarii sunt si ele diminuate, deoarece zonele nedefinite ca ROI vor capta imagini la o calitate mai scazuta.
EIS
Stabilizarea electronica a imaginii (EIS) este o tehnica de imbunatatire a imaginii, utilizând o procesare electronică. EIS minimizeaza incetosarea si corecteaza imaginea atunci cand obiectele se afla in miscare chiar si la viteze mari.
TripWire
Sistemul poate fi programat sa genereze o bariera virtuala intr-o anumita zona care creeaza un eveniment atunci cand este traversata.
Evenimentele pot fi declansate din ambele sensuri de mers iar pentru zone mai complexe pot fi setate intr-o imagine mai multe bariere virtuale.
Perimeter Protection
Functia este folosita pentru a detecta subiectii care traverseaza un anumit perimetru , gardul virtual ce formeaza perimetrul monitorizat suporta configurare personalizata . Filtrare in functie de marimea obiectelor .
Cross Warning Zone
Aceasta functie este folosita pentru a detecta obiectele in miscare din zona de protectie . Se declanseaza un eveniment ( inregistrare , zoom , alarma etc) ori de cate ori un obiect intra sau iese din zona respectiva .Se face un filtru in functie de marimea obiectelor .
Detectie obiecte abandonate
Sistemul este capabil sa identifice obiectele abandonate din zona definite . Zona monitorizata suporta configurare personalizata .
Detectie vagabondaj
Cu ajutorul ecestei functii , sistemul este capabil sa identifice o persoana ( grup de personae ) care stationeaza in zona supravegheata pentru un anumit interval de timp . Se pot define intervalele de timp stabilite pentru monitorizare .
Illegal Parking
Aceasta functie este folosita pentru a identifica parcarile nepermise din zona definite .
IP
O camera IP este o camera video digitala in retea, care transmite datele printr-o legatura fast ethernet link. Camerele IP (deasemenea numite “camere de retea “) sunt cel mai des folosite pentru supravegherea video, o versiune digitala si de retea a televiziunii cu circuit inchis (CCTV).
Beneficile camerei IP fata de tehnologia analogical:
- Administrare de la distanta din orice locatie;
- Zoom digital;
- Capacitate de a trimite cu usurinta imagini si video oriunde , cu o conexiune la internet;
- Scanare progresiva, care permite imagini de o calitate mai buna extrase din inregistrare, in special pentru tintele mobile;
- Nr de cadre reglabil pentru a atinge specificatiile cerute;
- Capacitatea de a trimite semnale de alerta in cazul in care este detectata activitate suspecta;
- Cerinte de cablare mai mici.
Monitorizarea de la distanta
Ofera posibilitatea de a urmari locuita personala sau spatiul comercial de la distanta, prin intermediul unui smartphone, tableta sau laptop. Aceasta e o solutie optima, pentru a vedea transmisia sistemului video de supraveghere detinut intr-o anumita locatie cu ajutorul unei conexiuni la internet, 3G sau 4G.
SD card
Scapa de grija instalatiilor complexe , de amalgamul de cabluri si echipamente grele si costisitoare, deoarece acum poti inregistra si stoca imaginile pe propriul card SD pe care il conectezi direct la camera.
Datorita standardului ONVIF incorporat, camera poate fi asociata si cu NVR-urile altor producatori.
Cum functioneaza DDNS?
Daca doriti sa accesati o camera CCTV sau un server de gazduire dar adresele IP atribuite lor nu sunt statice, atunci serviciul DDNS este solutia.
Majoritatea providerilor de internet nu oferta IP static, dar pentru accesarea echipamentelor de monitorizare video fara a inlocui de fiecare data adresa IP se va configura serviciul DDNS. Similar cu un server DNS, acesta creaza o baza de date care contine relatiile dintre domenii si adresele numerice, actualizarea facandu-se la intervale de timp prestabilite sau automat la schimbarea adresei IP. Datorita acestei facilitati, DVR-ul/NVR-ul sau camerele tale vor fi disponibile la domeniu cunoscut, indiferent de IP-ul acestuia.
Power over Ethernet – PoE
Reprezinta modalitatea de alimentare a camerelor sau a altor echipamente IP, prin intermediul cablului de retea. Implementarea retelei se rezuma la un singur cablu, prin care este transmis semnalul de date cat si alimentarea echipamentului. Prin intermediul PoE, instalarea sistemelor de supraveghere devine mult mai simpla, mai sigura si mai putin costisitoare.
Pan Tilt Zoom – PTZ
Caracteristica unei camera de a se misca automat in mai multe directii oferind si posibilitatea de zoom automat.
- Rotire in plan orizontal (Pan);
- Inclinare in plan vertical (Tilt);
- Aproprierea imaginii (Zoom) pentru observarea detaliilor aflate la distante mari.
IK10
Caracteristica IK10 este un standard ce arata ca o camera poate suporta o energie de impact de pana la 20J. Acest standard de protectie protejeaza camera de vandalism.
IP67
Nivelul de protectie asigurat de carcasa camerei impotriva accesului la componentele interne, a corpurilor solide sau a patrunderii apei. IP 67 indica un grad superior de protectie asupra factorilor externi si ofera protectie impotriva efectului de imersie, intre 15 cm si 1 m.
Wide temperature
Domeniul larg de functionare al camerei, ii permite acesteia sa functioneze intr-un mediu cu temperaturi cuprinse intre -40°C si +70°C si cu umiditate de pana la 90%.
Model | SD6AE530U-HNI | |
Cameră | ||
Senzor | 1/1.9” STARVIS™ CMOS | |
Pixeli Efectivi | 2560(H) x 1920(V), 5 Megapixeli | |
Sistem Scanare | Progresiv | |
Viteză Shutter Electronic | 1/1 ~ 1/300,000s | |
Iluminare Minimă | Color: 0.01Lux@F1.5, 0Lux IR pornit | |
Raport S/N | >55dB | |
Distanță maximă IR | 10 LEDuri, maxim 200m | |
Control IR | Auto/ Manual | |
Lentilă | ||
Distanță Focală | 6mm ~ 180mm | |
Zoom optic | 30X | |
Diafragmă | F1.5 ~ F4.3 | |
Unghi vizualizare | H: 61.2°~ 2.1° | |
Control Focus | Auto / Manual | |
Distanță Minimă Defocalizare | 100mm ~ 1000mm | |
DORI | ||
Detectare | 2250m | |
Observare | 900m | |
Recunoaștere | 450m | |
Identificare | 225m | |
PTZ | ||
Pan/ Tilt Range | Pan: 0° ~ 360°(continuu); Tilt: -20° ~ 90°, auto flip 180° | |
Viteză Control Manual | Pan: 0.1° ~ 200°/s; Tilt: 0.1° ~ 120°/s | |
Viteză Preset | Pan: 240°/s; Tilt: 200°/s | |
Preset | 300 | |
PTZ | 5 Pattern, 8 Tur, Auto Pan, Auto Scan | |
Adaptare viteză | În funcție de distanța focală | |
Operațiuni la alimentare | Revenire la ultima poziție validă PAN-TILT-ZOOM-FOCUS | |
Idle | Activare Preset/ Pan/ Scan/ Tur/ Pattern dacă nu există comenzi într-o perioadă de timp (configurabilă) | |
Operațiuni orare | Preset/ Pan/ Scan/ Tur/ Pattern | |
Protocol | DH-SD, Pelco-P/D (recunoaștere automată) | |
Funcții inteligente | ||
Auto tracking | Da | |
IVS | Tripwire, detecție intruși, detecție obiect abandonat, detecție obiect lipsă, detecție facială | |
Video | ||
Compresie | H.265/ H.264 | |
Capacitate streaming | 3 streamuri | |
Rezoluție | 5M (2560x1920)/ 3M (2048x1536)/ 1080P (1920x1080)/ 1.3M (1280x960)/ 720P (1280x720)/ D1 (704x576)/ CIF (352x288) | |
Caracteristici Înregistrare | Main Stream | 5M/ 3M (1 ~ 25fps)/ 1080P/ 1.3M/ 720P (1 ~ 50fps) |
Sub Stream | D1/ CIF (1 ~ 25fps) | |
Extra Stream | 5M/ 1080P/ 1.3M/ 720P/ D1/ CIF (1 ~ 25fps) | |
Control Bit Rate | CBR/ VBR | |
Bit Rate | H.264/ H.264: 448K ~ 8192Kbps | |
Day/Night | Auto(ICR) / Color / B/W | |
Backlight Compensation | BLC / HLC / DWDR | |
White Balance | Auto, ATW, Interior, Exterior, Manual | |
Gain Control | Auto / Manual | |
Noise Reduction | Ultra DNR (2D / 3D) | |
Detecție mișcare | Da | |
Region of Interest (ROI) | Da | |
Electronic Image Stabilization (EIS) | Da | |
Defog | Da | |
Zoom Digital | 16x | |
Flip | 180° | |
Zone Private | Până la 24 zone, definite de utilizator | |
Audio | ||
Compresie | G.711a / G.711Mu/ AAC/ G.722/ G.726/ MPEG2-L2 | |
Interfață | 1 intrare/ 1 ieșire | |
Rețea | ||
Ethernet | RJ-45 (10/100Base-T) | |
Protocol | IPv4/IPv6, HTTP, HTTPS, SSL, TCP/IP, UDP, UPnP, ICMP, IGMP, SNMP, RTSP, RTP, SMTP, NTP, DHCP, DNS, PPPOE, DDNS, FTP, IP Filter, QoS, Bonjour, 802.1x | |
Compatibilitate | ONVIF, PSIA, CGI | |
Metodă streaming | Unicast/ Multicast | |
Acces Utilizatori | Maxim 10/ 20 | |
Stocare | NAS (Network Attached Storage) PC local Micro SD 128GB | |
Management software | Smart PSS, DSS | |
Smart Phone | iOS, Android | |
Interfețe Auxiliare | ||
Interfață video | 1 port | |
Slot Memorie | Micro SD, până la 128GB | |
RS485 | 1 port | |
Alarmă | 7 intrări/ 2 ieșiri | |
General | ||
Alimentare | AC 24V/3A (±25%), Hi-PoE | |
Comsum | 24W, 38W (IR pornit) | |
Mediu Funcționare | -40°C ~ 70°C, umiditate relativă <95% | |
Standard Protecție | IP67 | |
Antivandal | IK10 | |
Dimensiuni | Ø240(mm) x 382(mm) | |
Greutate | 6.8kg | |
Carcasă | Metal |